Vegetarische pizza

Als wij pizza eten, dan is dat altijd vegetarisch met een hoop groenten erop en geraspte kaas. Lekker en makkelijk.

voor 2-4 personen

Ingrediënten:
300 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel met eventueel extra bakpoeder of
300 gram glutenvrij broodmeel + 10 gram gedroogde gist of 20 gram bakpoeder
250 ml water
scheutje olie
1 ui, gesneden
6 champignons, gesneden in plakjes
groene of rode of gele paprika, gesneden in blokjes
een handje vol zwarte olijven, in vieren gesneden
geraspte kaas (naar smaak)

Saus:
een blik van 400 gram gezeefde tomaten
oregano
zwarte peper
zout naar behoefte

Voorbereiding: 10-15 minuten
Bereiding: 20-25 minuten
Verder nog nodig: pizza bakblik
Oven voorverwarmen: 180 graden

Bereiding:
Doe het meel, water en de olie in een grote schaal en meng alles goed door elkaar.
Goed kneden, totdat alles een geheel is geworden.
Opent het blik tomaten en leeg het blikje in een schaaltje.
Doe er wat peper en zout bij en roer alles goed roeren.
Vet het bakblik in en maak je handen nat. Druk de deelbal voorzichtig uit op het bakblik.
Pak een vork en maakt die nat en probeer het deeg verder in het bakblik te verdelen.
Giet de tomatenmengsel op de pizza en verdeel de gesneden ui, champignons en paprika over de pizza heen.
Strooi er dan nog peper en oregano overheen.
Als laatste de geraspte kaas er overheen strooien en afmaken met extra oregano en peper.
In de voorverwarmde oven zetten voor 20 of 25 minuten.
Bron: eigen recept.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.