Vegetarische ovenschotel

Dit is een overheerlijke vegetarische ovenschotel. Voor de rest maar weinig te vertellen, het is lekker en het is een makkelijk recept om te maken.

voor 3-4 personen

Ingrediënten:
6 grote aardappelen
150 gram geraspte belegen of oude kaas
450 gram sperziebonen
5 tomaten, in blokjes gesneden
2 uien, gesnipperd
een hand vol zwarte olijven, in vieren gesneden
een heel klein beetje boter (ik gebruik vloeibare boter van Blue Band)
fijngeknepen rozemarijn
tijm
pikante rode paprikapoeder
oregano
zout en zwarte peper
3 theelepels tomatenpuree
rode wijn
olie

Voorbereiding: 15-20 minuten
Bereiding: 35-40 minuten
Verder nog nodig: ovenschaal, pan voor de aardappelen
Oven voorverwarmen: 220 graden.

Bereiding:
Kook de aardappel gaar en prakt ze.
Doe de geraspte kaas en wat gemalen zwarte peper en paprikapoeder er door heen.
Goed mengen en af laten koelen.
Kook de sperziebonen gaar en laten afkoelen.

Snijd de tomaten in kleine blokjes, snipper de uien. Snijd de olijven in vieren.
Doe olie in een hapjespan en fruit de gesnipperde ui totdat ze er glazig uitzien.
Gooi vervolgens de tomatenblokjes bij en laat even pruttelen.
Doe er 3 theelepels tomatenpuree er bij en meng het goed door alles heen.
Gooi de kruiden en de rode wijn en azijn er bij.
Goed omroeren. Laat dit iets van 5 minuten door pruttelen. Als laatste gooi je de zwarte olijven er doorheen.
Alles nog eens goed mengen.

Neem een ovenschaal en doe daar het groentemengsel in. Daarop leg je de aardappelpuree op.
Zorg er voor dat alle groenten bedek is. Giet er weinig boter overheen.
Net genoeg om de bovenkant bruin en knapperig te laten worden. Zet hem in de oven voor 35 minuten.
Bron: eigen recept.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.