Deze vegetarische linzenlasagne is erg lekker. Het heeft wel een aparte smaak vanwege de linzen die er in zitten. Ik had dit eerst met rode linzen gemaakt, maar dat was niets. Later heb ik het nog eens gemaakt, maar nu met bruine linzen en dat was beter dan met de rode linzen. De bruine linzen blijven namelijk heel. Voor dit recept is dat zeker aan te raden, rode linzen zijn meer geschikt voor soep en sauzen.
voor 4 personen
Ingrediënten:
250 gram champignons, gesneden
75 gram bruine linzen, gewassen en uitgelekt
1 grote ui, grof gesneden
3 tomaten, in kleine blokjes gesneden
olie
1 teentje knoflook, geperst
1 eetlepel ketjap
1 eetlepel tomatenpuree
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper
glutenvrije lasagnebladen (voorgekookte) (ik heb voorgekookte glutenvrije lasagnebladen gebruikt van het merk Rizopia)
half portie kaassaus
25 gram geraspte oude kaas
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Verder nog nodig: ovenschaal
Oven voorverwarmen: 200 graden
Bereiding:
Doe de linzen en de gehakte ui in een pan en voeg er kokend water toe.
Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken.
Giet het water af en zet het geheel apart.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit de olie in een braadpan of hapjespan en fruit de knoflook en de champignons.
Voeg dan de tomatenblokje toe en voeg na 5 minuten de ketjap en de tomatenpuree toe en laat dit 4 minuten even pruttelen.
Breng alles op smaak met zout en peper en voeg de linzen met ui toe aan de champignons.
Vet een ovenschaal in en dek de bodem af met lasagnevellen.
Schep hier de helft van de vulling op.
Leg dan nogmaals lasagne vellen er op en schep de rest van de vulling hierop.
Giet de kaassaus er gelijkmatig over.
Bestrooi als laatste de geraspte kaas er over en bak circa 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Bron: aangepast recept