Normaal word dat altijd met vlees (kippenvlees of rundervlees) gemaakt. Ik heb het zonder vlees gemaakt. Bij dit recept ben je veel tijd kwijt met het voorwerk. Het vermengen van alles is zo gedaan. Ik heb het gedaan zoals het in het recept stond, maar je kan de salade uiteraard veel mooier aankleden. Bijvoorbeeld door de salade met mayonaise in te smeren en dan met plakjes ei, tomaat en augurken te beleggen. Verder wat kruiden er overheen en je hebt een schitterende huzarensaladeschotel. Afhankelijk van welke mayonaise je gebruikt is dit recept lactosevrij. Dit recept is ook notenvrij. De huzarensalade smaakt verrukkelijk.
voor 6 personen
Ingrediënten:
5 eieren, hardgekookt en grof gehakt
750 gram vastkokende aardappelen, in kleine blokjes gesneden
150 ml mayonaise
4 eetlepels peterselie, fijngehakt
4 eetlepels bieslook, fijngehakt
250 gram augurk, fijngehakt
1 theelepel citroensap
30 gram haricots verts, gekookt en afgekoeld
1 eetlepel kappertjes, uitgelekt
6 Amsterdamse uitjes of 12 zoetzure zilveruitjes, gehalveerd
1 krop sla, de blaadjes losgehaald
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper
vleugje rode paprikapoeder
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Verder nog nodig: kookpan, schaal voor de salade
Bereiding:
Kook de eieren hard, schil ze en hakt ze grof.
Aardappelen schillen en in kleine blokjes snijden.
Kook de aardappelblokje gaar en giet ze af en laat ze uitlekken.
Doe in een grote schaal de mayonaise samen met de kruiden.
Voeg dan de gekookte aardappelblokjes, augurken, uitjes, kappertjes erbij en meng alles goed door elkaar.
Op smaak brengen met zout en peper en de citroensap.
Voeg dan de gehakte eieren erbij en meng dat goed door elkaar.
Slabladeren los halen van de krop en onder de kraan afspoelen en laten uitlekken.
Leg de blaadjes sla op een groot platte schaal of bord en schep de huzarensalade op de slablaadjes.
Versier de huzarensalade met wat haricots verts.
Lekker met brood.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl