Vegetarische erwtensoep

Vegetarische erwtensoep is een van de soepen die ik zelf niet lust, maar omdat mijn man er wel gek op maak ik het speciaal voor hem. Natuurlijk wel glutenvrij, lactose- en eivrij. Anders kan ik hem niet proeven om te kijken of het goed gekruid is. Omdat mijn man een vegetariër is, heb ik hem daarom ook vegetarisch gemaakt. Uiteraard kan je er ook gewoon vlees in doen. Volgens mijn man smaakt de soep erg goed.

voor 6 personen

Ingrediënten:
2 uien, grof gesnipperd
1 grote dikke winterpeen, in schuine plakjes gesneden
2 stengels bleekselderij, fijngehakt
1 kleine knolselderij, fijngehakt
500 gram spliterwten
2 prei, in halve ringen gesneden
2 liter water
4 blokjes groentebouillon
2 laurierblaadjes
2 takjes tijm
2 takjes fijngehakte selderie
bonenkruid
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 55 minuten
Verder nog nodig: soeppan

Bereiding:
Spoel de spliterwten schoon en laat ze eventjes uitlekken.
Doe het water samen met de 4 bouillonblokjes in de soeppan en zet dit op een hoog vuur.
Voeg de spliterwten, de knolselderij, winterpeen, ui en bleekselderij toe.
Roer alles goed door elkaar en laat dit ongeveer voor 45 minuten zachtjes koken.
Voeg dan de prei en de selderie, kruiden, zout en peper toe en laat de soep voor nog eens 10 minuten zachtjes koken.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Vegetarische erwtensoep

  1. Lekker recept!
    Ik maak ook altijd mijn erwtensoep vegetarisch omdat ik niet van al dat vette varkensvlees hou dat erin hoort. Ik voeg er dan later rookworst aan toe, heb ik toch vlees.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.