Vegetarische Chow Mein is een smakelijk recept. Is niet heel erg moeilijk om te maken. Kan je geen sojasaus of ketjap verdragen, dan neem je of een klein beetje vissaus of tamarindesaus. Bij de AH is tegenwoordig een flesje van het merk Yutaka te koop.
voor 2 personen
Ingrediënten:
4 eetlepels plantaardige olie
100 gram blanke amandelen, in stukjes gesneden
1 middelgrote ui, in dunne ringen gesneden
kleine stukjes verse gember, geschild en geraspt
3 stengels bleekselderij, in plakjes gesneden
75 gram bamboescheuten uit blik, in reepjes gesneden
½ groene paprika, schoongemaakt en in blokjes gesneden
100 gram diepvries doperwten
4 theelepels maïzena
3 eetlepels sojasaus of ketjap manis naar smaak
zeezout naar smaak
Bereiding:
Verhit 2 eetlepels olie in een wok en bak de amandelen goudbruin.
Schep ze uit de wok en maak deze schoon.
Verhit de rest van de olie in de schone wadjan en fruit de uien zachtgeel.
Voeg de gember, bleekselderij en bamboescheuten aan de uien toe en laat ze 2 minuten mee fruiten.
Doe de paprika en doperwten erbij en laat ze 1 minuut mee fruiten.
Leng de maïzena aan met het water en de sojasaus en giet het over de groenten.
Laat de saus 3-5 minuten al roerend koken, breng het eventueel op smaak met zeezout en schep de gebakken amandelen er doorheen.
Dien het direct op met mie of met gekookte rijst.
Bron: Vegetarisch koken met de wadjan/wok
Variatie: Marineer 150 gram in blokjes gesneden tahoe of tempeh ongeveer 30 minuten in de sojasaus of ketjap en fruit ze met de paprika en doperwten.