Vegetarische burgers

Tijdens een zoektocht in diverse kookboeken van me, kwam ik dit recept tegen: een vegetarische burger. Ik heb het recept ietsje aangepast. Dit recept is niet eivrij, maar wel lactosevrij. Het is ook geen recept wat je zo klaar hebt. Als je het mengsel gemaakt heb, dan moet het nog even een half uur afkoelen en opstijven. Dan moet het nog door de bloem, eiwit (of kokosmelk) en paneermeel. Dan voorzichtig bakken in een koekenpan. De smaak van deze burger is lekker pittig.

voor 4 grote of 6 kleine burgers

Ingrediënten:
150 gram gebroken rijst of paprijst
2 eieren
1 ui, fijngesneden
snufje kerriepoeder
100 gram boter
2 eidooiers
1 eetlepel glutenvrije bloem
2 eetlepels kokosmelk
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper
2 theelepeltjes paprikapoeder
1 volle eetlepel geraspte belegen kaas
glutenvrije bloem
glutenvrij paneermeel

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Verder nog nodig: steelpan voor de eieren en een koekenpan

Bereiding:
Kook de rijst volgens de verpakking, de rijst moet goed gaar zijn.
Druk de rijstkorrels fijn.
Kook 2 eieren in 9 minuten hard en pel ze en maak ze fijn met een vork.
Snipper de ui ragfijn en fruit de ui.
Doe het kerriepoeder en 1 eetlepel boter erbij en bak alles licht goudgeel op een laag vuur.
Meng door de rijst de fijngemaakte eieren en de rauwe eidooiers, 1 eetlepel bloem, kokosmelk, zout, peper, het gefruite ui, paprikapoeder en de geraspte kaas.
Kneed alle ingrediënten stevig door elkaar en kneed er dan 4 platte burgers van.
Zet de burgers een half uur in de koelkast.
Bestuif ze met bloem, haal ze door de eiwitten en daarna door het paneermeel.
Bak ze in de resterende boter aan beide zijden goudbruin.
Keer ze voorzichtig om en doe dat niet meer (anders valt alles uit elkaar).
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.