Vegetarische bami

Bami is bij me net zo makkelijk recept als de nasi. Ik maak ze beide vegetarisch, maar je kunt er net zo goed vlees in doen. Verder maak ik het altijd erg pittig, maar ook dat kan je aanpassen. De bami is klaar zodra de bami gaar is. Je kan bij de supermarkt platte brede rijstnoedels kopen. Ik heb ronde rijstnoedels gekocht bij de Chinese supermarkt . Daar kan je heel veel verschillende soorten en maten rijstnoedels kopen. En nog meer, maar dat kan je beter zelf zien als je er een keertje heen gaat. Het recept is lactosevrij. Het ei kan je weglaten als je geen eieren kan verdragen. Ik maak er ook bijna altijd satésaus (klik) bij. Dat samen met de seroendeng en augurken maakt het een overheerlijk recept. Als je de seroendeng weg laat, dat is dit ook nog geschikt voor mensen met een notenallergie.

De bami of rice stick die ik gebruik heet Zhongshan Lai Fen (Rice Stick) en volgens de verpakking bestaat dat alleen uit water en rijstemeel. <em>Klik op de foto om de tekst goed te kunnen lezen.</em>
De bami of rice stick die ik gebruik heet Zhongshan Lai Fen (Rice Stick) en volgens de verpakking bestaat dat alleen uit water en rijstemeel.
Klik op de foto rechts om de tekst goed te kunnen lezen.

voor 2 personen

Ingrediënten:
2 prei, in plakjes gesneden
rode paprika, in blokjes gesneden
½ eetlepel sambal of als je van pittig houdt: 1 volle eetlepel
scheutje sojasaus
olie
bami of platte noedels
seroendeng (naar smaak).

Voorbereiding: de groenten snijden.
Bereidingstijd: 10 minuten
Verder nog nodig: wok of hapjespan

Bereiding:
Snijd de de groenten. Roerbak de groenten in een wok.
Voeg de eetlepel sambal en een scheutje sojasaus er bij en laat het nog even meebakken.
Kook ondertussen de rijst. Zodra de bami klaar is, voeg je deze bij de groentemengsel.
Goed door elkaar mengen en klaar is de simpele en snelle nasi.
Bak er nog een eitje er bij en je hebt een volledige maaltijd.
Eventueel bestrooien met seroendeng.
In totaal duurt het maken van deze nasi, in totaal niet meer dan 15 minuten.
Bron: eigen recept

Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “Vegetarische bami

  1. Vandaag heb ik dit recept uitgeprobeerd. Het is goed bevallen en voor herhaling vatbaar. Mijn man schepte zelfs voor een tweede keer op en dat gebeurt niet vaak!

  2. Saskia, ik heb een foto gemaakt van de verpakking van de ronde rijstnoedels en een close up van de ingrediënten. Je ziet dat het echt glutenvrij is. Ik ben een gevoelige coeliaak, d.w.z. dat ik op het kleinste spoortje tarwe reageer. Ik heb dit gegeten en nergens last van gehad. Het is een stevige soort rijstnoedels en zeker smaakvoller dat de platte rijstnoedels die je koopt in de supermarkt.

  3. Ik dacht dat in bami altijd tarwe zit? De rijstnoedels in de Chinese supermarkt hier bevatten in elk geval wel tarwe. Het enige wat wel kan is de mie (die doorzichtige smaakloze sprietjes), maar die zijn niet bij alles even lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.