Dit heb ik zelf bedacht en om het maar een naam te geven heb ik het een vegetarisch Thais wokgerecht genoemd. Het is lekker pittig en niet zo moeilijk om te maken. Het is niet alleen vegetarisch, maar ook nog veganistisch. Behalve dat is het ook nog lactose-, noten- en eivrij. Uiteraard kan je er wel een eitje bij bakken.
voor 4 personen
Ingrediënten:
1 pak rijstnoedels of rijstmie
1 oosterse groentepakket met taugé
1 courgette, in blokjes gesneden
6 trostomaten, in vieren gesneden
250 gram champignons, in plakjes gesneden
2 bananen, in plakjes gesneden
olie
Kruiden:
een scheutje sojasaus
een scheut tomatenketchup
4 cm gember, geraspt
1 theelepel kerriepoeder
1 eetlepel suiker
1 theelepeltje of eetlepel sambal
een scheut limoensap
Bereiding:
Snijd alle groenten vooraf en zet alles klaar.
Weeg alle kruiden af en zet alles vooraf klaar.
Maak de gember schoon en raspt hem.
Doe wat olie in de wok en laat dit even heet worden.
Voeg dat het groentepakket toe, even goed doorroeren en voeg dan de resterende groenten toe.
Ondertussen blijven roeren.
Voeg dan alles kruiden, limoensap, suiker, gember en tomatenketchup toe en alles even goed door elkaar roeren.
Laat dit 10 minuten door pruttelen.
Kook ondertussen de rijstnoedels.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl