Ik heb dit maar zo genoemd zodat iedereen ziet dat dit geschikt is voor vegetariërs en veganisten. Verder heb ik dit recept gemaakt omdat het lactosevrij is en natuurlijk zoals gewoonlijk ook glutenvrij.
Het is een makkelijk recept om te maken. Je hebt voor het pureren een keukenmachine nodig. Ik heb chocoladepoeder van Droste gebruikt, deze is glutenvrij, lactosevrij, notenvrij en eivrij.
Omdat ik de chocolademousse wilde laten zien, is het heel erg simpel gehouden maar je kunt de mousse natuurlijk met wat slagroom* en/of vruchten en noten verder versieren. Wat je maar wilt.
* Ja, ik weet dat slagroom niet veganistisch is maar de mensen die niet veganistisch zijn kunnen dit wel gebruiken. Het recept is volledig veganistisch.
voor 2-4 personen
Ingrediënten:
1 verse avocado, geschild en zonder pit
30 gram chocoladepoeder
½ theelepeltje vanillepoeder
3 eetlepels agavesiroop
100 ml kokosmelk
½ theelepeltje zout
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Rusttijd: 1-2 uur
Verder nog nodig: keukenmachine, kleine dessertschaaltjes
Bereiding:
Schep het vruchtvlees uit de avocado en doe dit in de keukenmachine en zet de keukenmachine paar keer aan zodat het vruchtvlees een smeerbaar geheel is geworden.
Voeg dan de resterende ingrediënten er bij en meng dat goed door elkaar.
Schep dan de mousse over in dessertschaaltjes en zet het voor paar uur in de koelkast zodat het koud kan worden.
Maak het eventueel verder op met wat vruchten en slagroom.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl