Een veganistische mayonaise. Ik heb hem zo gekruid, zodat hij naar mijn smaak echt lekker is. Maar smaken verschillen, dus wees creatief om ook zelf kruiden, enz. toe te voegen zodat hij helemaal naar je zin is. Als je hem gemaakt hebt, dan moet je hem wel in de koelkast zetten zodat de smaken goed kunnen intrekken. Dit is lactose, ei, noten en glutenvrij.
voor ongeveer 200 ml
Ingrediënten:
175 gram tahoe, in grote blokjes gesneden
60 ml olijfolie
2 theelepels afgestreken fijne mosterd
2 eetlepels citroensap
versgemalen zwarte peper
vleugje knoflookpoeder of 1 uitgeperste knoflookteentje
snufje rode paprikapoeder
2 druppels vanille-essence
¼ theelepeltje suiker of 1 druppeltje stevia
zout naar smaak
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Verder nog nodig: keukenmachine en een schaaltje of pot om het te bewaren
Bereiding:
Snijd de tahoe in grote blokjes en doe ze in de keukenmachine.
Doe alle ingrediënten erbij en een scheut olijfolie.
Laat de keukenmachine ongeveer paar minuten draaien of totdat alles vermalen is.
Doe dan weer wat olijfolie erbij en draai paar keer met de pulsknop.
Doe dan alle resterende olijfolie erbij en draai nog paar keer met de pulsknop totdat alles goed vermengd is.
Proef het en maak het af met zout.
Schep de veganaise in een goed afsluitbaar potje of schaaltje en bewaar het in de koelkast.
Dit kan je voor paar weken goed bewaren.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl
Ja, maar de tahoe krijg je natuurlijk nooit zo smeuïg zoals ei en olie, maar het benaderd de mayonaise zo goed als.
Ik had er een vleugje knoflookpoeder ingedaan en het was net alsof het echte knoflookmayonaise is.
Dit is wel een heel goed alternatief voor als je niet te veel eieren wilt eten. Smaakt het ook een beetje naar mayonaise?