Vanillevla

Vanillevla maken is eigenlijk heel erg makkelijk om te maken.
Je moet er wel tijd voor uit trekken, want de vanille moet in de melk trekken. Als het maïzena/ei/suikermengels is toegevoegd, dan duurt dat ook wel een tijdje voordat de vla dik begint te worden. Maar als het af is, dan heb je vla zoals het vroeger smaakte.
Uiteraard is hier geen kleurstoffen gebruikt, daarom is de vanillevla licht geel. Dit komt van het eigeel en de vanillepoeder.
De vanillevla smaakt heerlijk.

voor 4 personen

Ingrediënten:
1 liter lactosevrije melk
½ theelepeltje vanillepoeder
1 ei, maat L
50 gram suiker
40 gram maizena

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten
Verder nog nodig: steelpannetje, schaal of pot met deksel, schaaltje

Bereiding:
Maat een mengsel van de suiker en maizena en het ei en zet deze even apart.
Doe de melk en de vanillepoeder in de pan en breng het aan de kook.
Zodra het begint te koken zet je het vuur lager, maar het moet wel blijven pruttelen.
Blijf ook roeren om het aanbranden te voorkomen.
Laat het nu zachtjes 15 minuten trekken.
Na de 15 minuten schep je drie eetlepels warme melk bij het maizena/ei/suikermengsel.
Roer dit goed door elkaar en giet het dan bij de warme melk.
Zodra het maizena/ei/suikermengsel bijgevoegd is, moet je blijven roeren totdat de melk vla begint te worden.
Om te controleren of het klaar is, steek je een lepel in de vla en trek je met je vinger een lijn op de lepel.
Als deze lijn schoon blijft dan is de vla klaar.
Loopt de lijn uit, dan moet je nog even langer doorgaan met roeren enz.
Als de vla klaar is, dan laat je hem afkoelen.
Zo nu en dan even de vla door roeren, dit om een velletje te voorkomen of je legt een plasticfolie op de vla.
Laat de vla afkoelen en bewaar hem in de koelkast in een schaal of pot met deksel.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.