Vanille-croissants

Dit zijn zoete koekjes. Behalve zoet zijn ze ook erg droog. Ze vallen helaas ook snel uit elkaar als je ze oppakt. Eigenlijk zouden ze kruimelkoeken moeten heten.

voor 14 stuks

Ingrediënten:
150 gram meel
125 gram boter (kamertemperatuur)
4 gram bakpoeder
1 ei
4 eetlepels ahornsiroop of honing
3 gram fiberhusk + half kopje water (dit 10 minuten van te voren laten weken)
½ theelepeltje zout
½ theelepel vanille-extract

Bereiding:
Het ei tot schuim kloppen, de boter erbij doen en als laatste de overige ingrediënten toevoegen.
Kleine halve maantjes maken met de hand en deze op 180 graden in 15 minuten goudbruin bakken.
Bron: aangepast recept

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.