Uienrisotto

Uienrisotto is een heerlijk recept. Het is een Italiaans recept en in het Italiaans heet het Risotto alla Cipolla. Het is een makkelijk recept om te maken, maar het is wel een bewerkelijk recept. Het is veel roer werk en je moet er de tijd voor nemen. Ik heb dit recept met sojaroom gemaakt, maar als je geen lactoseintolerantie hebt dan kan je gewoon slagroom gebruiken.


voor 4 personen

Ingrediënten:
3 grote uien, fijngesnipperd
50 gram boter
150 ml witte wijn
250 gram risottorijst (vialone nanorijst of carnaroli of arborio)
1 liter groentebouillon
150 sojaroom (heb je geen lactoseintolerantie dan gebruik je slagroom)
50 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper

Voorbereidingstijd: 8-10 minuten
Bereidingstijd: 20-25 minuten
Verder nog nodig: koekenpan, grote pan, staafmixer of keukenmachine

Bereiding:
Verhit de helft van de boter en fruit hierin de uien zachtjes gaar.
Giet er de helft van de wijn bij en roer alles goed doorelkaar.
Schep alles over in een keukenmachine of gebruik een staafmixer.
Maal alles fijn en voeg er naar smaak zout en peper bij.
Zet het even apart.
Verhit de rest van de boter in een grote pan en roer de risottorijst erdoor.
Doe de rest van de wijn erbij en roer totdat het vocht bijna verdampt is.
Roer er dan beetje bij beetje de bouillon en het uienmengsel door en wacht bij elke toevoegingen totdat het vocht is opgenomen.
Na ongeveer 20 minuten is de rijst gaar.
Roer als laatste de sojaroom, de kaas en wat zwarte peper door.
Dien de risotto direct op.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.