Turkse Köfte kruidenmix gebruikt je in gehakt om kleine Turkse gehaktballetjes van te maken. Alles zit erin wat nodig is, behalve zout en eventueel een ei.
Het is een heerlijke kruidenmix.
voor ongeveer 133 gram
Ingrediënten:
10 eetlepels glutenvrije paneermeel (ik heb rijstepaneermeel van Orgran gebruikt)
10 eetlepels zoete paprikapoeder
1 eetlepel gerookte paprikapoeder
2 theelepels gemalen zwarte peper
2 theelepels gemalen korianderzaad
1 theelepel gedroogde tijm
1 theelepel gemalen venkel- of anijszaad
¼ theelepel knoflookpoeder
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel gemalen komijn
½ theelepel kaneel
½ theelepel cayennepeper
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 minuten
Verder nog nodig: grote kruidenpot met deksel, etiket of sticker
Bereiding:
Doe alle kruiden in het kruidenpotje en draai deze dicht en schud de kruiden goed door elkaar.
Plak er een etiket met naam op het potje en klaar ben je.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl