Tortilla uit de oven

Dit is voorlopig het laatste tortillarecept. Ook dit is een Spaans recept, in het Spaans heet het tortilla al horno. Dit recept wordt in de oven gemaakt wordt. Het is een makkelijk en smakelijke tortilla. Je kunt dit als maaltijd eten samen met een salade erbij, maar je kunt dit ook als een tapas serveren. Ik heb hem vegetarisch gemaakt, maar als je er vlees in wilt hebben dan moet je dat gewoon doen. Dat is het leuke van een tortilla. Mensen die geen last hebben van lactose kunnen in plaats van kokosmelk en citroen, gewoon zure room gebruiken.

voor 6 personen of ongeveer 48 blokjes als tapas

Ingrediënten:
1 groene en rode paprika, schoongemaakt en de zaadjes eruit gehaald en in blokjes gesneden
175 gram aardappelen, geschild en in plakjes of blokjes gesneden
4 bosuitjes, fijn gesneden
1 grote knoflookteen, uitgeperst
100 ml kokosmelk en 1½ eetlepel citroensap (mensen die lactose verdragen gebruiken 100 ml zure room)
175 gram gemalen Parmezaanse kaas
6 grote eieren
1 eetlepel vers gehakte peterselie
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 35-40 minuten
Verder nog nodig: rechthoekige ovenschaal van ongeveer 18 bij 25 cm, aluminiumfolie, hapjespan
Oven voorverwarmen: 19 graden

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Bekleed een ovenschaal van ongeveer 18 bij 25 cm met aluminiumfolie en smeer dit in met olie en zet de vorm even apart.
Doe wat olie, in een hapjespan en bak hierin de knoflook, bosuitjes en de paprika’s boven een matig vuur al roerend 10 minuten roerbakken tot de uien zacht, maar niet bruin zijn.
Haal de hapjespan van het vuur en laat het afkoelen.
Roer de aardappelen erdoor.
Klop in een grote kom de eieren samen met de zure room, de Parmezaanse kaas en de peterselie.
Roer de afgekoelde groenten door het mengsel in de kom en breng het op smaak met zout en peper.
Giet het mengsel over in de ovenschaal en strijk de bovenkant glad.
Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor 35-40 minuten totdat de bovenkant goudbruin en veerkrachtig is en de binnenkant stevig.
Haal de ovenschaal uit de oven en laat deze afkoelen.
Haal met een spatel de zijkanten los, keer de vorm om op een snijplank en haal voorzichtig de folie eraf.
Serveer de tortilla warm met een salade of laat hem helemaal afkoelen en snijd hem in kleine vierkanten blokjes. Serveer deze blokjes met een houten cocktailprikker.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.