Tonijnstokjes met chermoula is weer eens wat anders dan satéstokjes. Met de Chermoula (rechts op de foto) wordt het een apart gerecht. Dit kan je eten met brood en rauwkost, maar ook met wat rijst en groenten/rauwkost.
voor 4 personen
Ingrediënten:
800 gram tonijnsteaks, in blokjes gesneden
2 eetlepels olie
½ theelepel komijn
2 theelepels fijn geraspte citroenschil
300 ml chermoula om te serveren
Voorbereidingstijd: 15 minuten (inclusief 10 minuten marineren in de koelkast)
Bereidingstijd: 1-3 minuut
Verder nog nodig: satéstokjes of metalen spiesen en een grillpan
Bereiding:
Week 8 satéstokjes 2 uur in water of gebruik metalen spiesen.
Snijd de tonijnsteaks in blokjes van 3 cm.
Doe de tonijn in een ondiepe, niet metalen schaal.
Meng olie, komijn en citroenschil en giet dit over de tonijn heen.
Schep om, dek af en laat dit 10 minuten marineren in de koelkast.
Rijg de tonijn aan de satéstokjes.
Vet een grillpan lichtjes in en bak de tonijnstokjes in 1-3 minuut gaar (afhankelijk hoe gaar je het wilt hebben).
Serveer met de chermoula eroverheen gesprenkeld.
Bron: aangepast recept – ©️ www.glutenvrijkookhoekje.nl