Tonijnsteak met salsa arriera

Samen met de salsa arriera (klik) is dit een overheerlijke combinatie. De salsa arriera is heerlijk pittig, maar mocht je het te pittig vinden maak het dan met een rode chilipeper. Uiteraard zonder de zaadjes. Serveer de tonijnsteak met wat rijst of gebakken aardappelen en met geroerbakte groenten.

voor 4 personen

Ingrediënten:
4 tonijnsteaks
1 knoflookteentje, uitgeperst
1 eetlepel olie
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper

Salsa arriera:
1 kleine ui, fijngesnipperd
100 ml vers uitgeperste limoensap (zijn ongeveer 2 limoenen)
3 groene chilipepers, ontzaad en fijngehakt
1 theelepel gedroogde oregano
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: afhankelijk hoe gaar je de tonijn wilt hebben: 3-5 minuten
Bereidingstijd salsa arriera: 3 minuten
Verder nog nodig: schaaltje voor de salsa, grillpan of barbecue

Bereiding tonijn:
Smeer de tonijnsteaks dun in met wat olie.
Strooi er wat zout en zwarte peper over en leg ze in de grillpan.
Bak de tonijnsteaks voor 3 tot 5 minuten in de grillpan (de baktijd is afhankelijk hoe gaar je de tonijnsteaks wilt hebben).
Leg de tonijnsteaks op een boord en laat ze 15 minuten op kamertemperatuur rusten.
Maak ondertussen de salsa.

Bereiding salsa:
Snipper de ui en de groene peper fijn.
Doe ze in een schaaltje en roer alles goed door elkaar samen met de limoensap.
Voeg er de oregano, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.
De salsa kan je voor paar dagen in een goed afsluitbaar bakje/schaaltje in de koelkast bewaren.
Serveer de tonijnsteaks met wat salsa arriera.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Tonijnsteak met salsa arriera

Laat een reactie achter op Judy Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.