Tonijnfilet in teriyakisaus

Hier weer een recept dat al een tijdje bij me op de site staat: Tonijnfilet in teriyakisaus. Is erg lekker met rijst en geroerbakte groenten. De smaakt is erg goed.

voor 4 personen

Ingrediënten:
4 stukken zalmfilet van 100 – 150 gram
2 eetlepels olie
1 dl mirin of medium dry sherry
1 dl sojasaus
1 eetlepel suiker
2 bosuitjes – in dunne ringetjes
4 champignons, in dunne plakjes gesneden
1 eetlepel sesamzaad – geroosterd

Voorbereidingstijd:
Bereidingstijd: 20 minuten
Verder nog nodig: schaaltje, koekenpan

Bereiding:
Verhit de olie in een koekenpan en bak de zalmfilets in ongeveer 3 minuten lichtbruin, keer ze halverwege.
Roer de Mirin of sherry met de sojasaus en suiker door elkaar en schenk dit mengsel bij het bakvet.
Stoof de vis in 8 minuten zachtjes net aan gaar, keer de filets regelmatig en laat het vocht verdampen
tot de filets omhuld zijn met een donker, glanzend laagje.
Leg de zalmfilets met saus op vier warme borden en strooi de uiringetjes en sesamzaad erover.
Lekker met (sushi)rijst en een salade.
Bron: Nederlands Visbureau

Tip: Vervang de tonijnfilet door tilapiafilet of kabeljauwfilet of zalmfilet.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.