Vandaag weer vis uit de vriezer gegeten. Ik heb vandaag Tong à la meuniere (zie *1) gemaakt. Dit is een smakelijk en simpel recept. Vooral de beurre noisette (zie *2) smaakt voortreffelijk. Het is ook een makkelijk recept om te maken.
*1 (à la meuniere wil zeggen, gepaneerd en dan gebakken);
*2 (beurre noisette wil zeggen: tot notenkleur verhitte boter met peper en zout en met wat citroensap) en in dit recept ook met peterselie.
voor 2 personen
Ingrediënten:
25 gram glutenvrije bloem
2 tongfilets
2 eetlepels zonnebloemolie
boter
2 theelepels citroensap
1 eetlepel gehakte peterselie
zout naar smaak
versgemalen witte peper
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Verder nog nodig: koekenpan
Bereiding:
Kruid de bloem met zout (naar smaak) en flink wat versgemalen peper.
Wentel de tongen aan beiden kanten door de bloem en klop de overtollige bloem eraf.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan.
Leg een van de tongen in de pan, zet het vuur wat lager en doe er klont boter bij.
Bak de vis zonder deze te bewegen 4-5- minuten op een matig vuur, tot hij goudbruin is.
Keer de vis voorzichtig om en bak hem ook aan de andere kant in 4-5 minuten goudbruin en gaar.
Schep hem op een serveerschaal en houd hem warm.
Doe hetzelfde met de andere vis.
Giet de olie uit de pan en veeg hem schoon met een stuk keukenpapier.
Doe wat boter in de pan en laat die op matig vuur smelten.
Doe er wanneer de boter nootachtig begint te ruiken en lichtbruin wordt, het citroensap en de peterselie en zout en peper bij.
Giet wat van deze beurre noisette over de vissen.
Bron: aangepast recept – ©️ www.glutenvrijkookhoekje.nl