Vandaag weer eens een soep gemaakt. Nu heb ik tomatensoep met tuinkruiden gemaakt. Dit is een lichte vegetarische soep. De smaak van deze soep is lekker.
Ik kon trouwens geen verse kervel vinden, daarom heb ik gedroogde kervel gebruikt. De soep is binnen het uur klaar (inclusief het voorwerk). Wil je sneller klaar zijn, dan neem je gewoon 2 blikken tomatenstukjes.
voor 6 personen
Ingrediënten:
3 eetlepels olie
1 grote, gele ui, fijn gesnipperd
1 kg rijpe tomaten, ontveld, zaad verwijderd en kleingesneden of 2 blikken tomatenblokjes
1 eetlepel suiker
1 stengel bleekselderij, fijngesneden
1½ liter water
1 eetlepel tomatenpuree, of naar smaak
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper
5 bosuitjes inclusief het groen, fijngesneden
4 eetlepels fijngesneden verse bladpeterselie of 2 eetlepels gedroogde peterselie
4 eetlepels fijngesneden verse kervel of 2 eetlepels gedroogde kervel
12 blaadjes verse basilicum, in stukjes gesneden
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Verder nog nodig: grote soeppan en staafmixer
Bereiding:
Verhit de olie in een grote soeppan op een matig vuur.
Fruit hierin de ui circa 1 minuut tot hij glazig is geworden.
Voeg de tomatenstukjes toe en schep ze circa 2 minuten om tot ze hun vocht vrijgeven.
Schep de suiker erdoor en blijf nog circa 2 minuten roeren tot alle vocht verdampt is en de tomaten licht aan de bodem blijf plakken en beginnen te karameliseren.
Schep er de helft van de bleekselderij, het water en de tomatenpuree door.
Strooi er wat zout en versgemalen peper over en breng de soep aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de soep onafgedekt 30 minuten zachtjes koken.
Puree de soep gedeeltelijk met een staafmixer, zodat nog wat stukjes tomaat heel blijven.
Voeg de resterende bleekselderij toe en laat de soep nog eens 5 minuten zachtjes koken.
Schep vlak voor u de soep serveert de bosuitjes, peterselie, kervel en basilicum door de soep.
Proef de soep en voeg eventueel nog wat zout en/of peper toe.
Bron: aangepast recept – ©️ www.glutenvrijkookhoekje.nl