Tomatensoep met bruine bonen

Dit is een vegetarische/veganistische tomatensoep met bruine bonen en wat groenten erbij. Omdat de soep met de staafmixer fijn wordt gemaakt, zie je niets meer van de bruine bonen.

Eigenlijk voor de rest maar weinig te vertellen over dit recept. Het is een simpel en makkelijk recept en het is heel erg voedzaam.

De soep smaakt heerlijk. Behalve dat je de soep serveert met wat brood, zou je er ook nog wat geraspte kaas overheen kunnen strooien of wat room.

De mensen die veganistisch zijn, kunnen dan eventueel sojaroom en veganistische kaas gebruiken.


voor 6-8 personen

Ingrediënten:
3 liter water + 6 bouillonblokjes
8 vleestomaten, in blokjes gesneden
2 uien, grof gehakt
2 bleekselderijstengels, grof gesneden
4 champignons, snijd deze in 8 gelijke kwartjes
250 ml uitgelekte bruine bonen
70 gram tomatenpuree
1 theelepeltje tijm
1 theelepeltje gedroogde basilicum
1 theelepeltje zoete paprikapoeder
½ theelepeltje bonenkruid
¼ theelepeltje gemalen nootmuskaat
¼ theelepeltje gekneusde gedroogde rozemarijn
versgemalen zwarte peper
eventueel zout naar smaak (proef eerst de soep of dat echt nodig is)
glutenvrije spaghetti, in stukjes van 5-6 cm gebroken.

Voorbereidingstijd: 20-25 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Verder nog nodig: soeppan, staafmixer

Bereiding:
Spoel de bruine bonen af onder de kraan, net zolang tot het niet meer schuimt.
Laat de bruine bonen uitlekken in een zeef.
Zet een pan met 2 liter water en de 4 bouillonblokjes op het vuur en breng het aan de kook.
Snijd ondertussen de tomaten in stukjes.
Hak de uien en de bleekselderijstengels grof.
Zodra het water kookt, voeg je de tomatenstukjes, de ui en de bleekselderij erbij.
Maak het blikje tomatenpuree open en voeg dat bij de soep.
Doe de kruiden bij de soep en de uitgelekte bruine bonen en breng alles weer aan de kook.
Zet dan het vuur lager, maar zorg er wel voor dat het blijft pruttelen.
Laat de soep 20 minuten zachtjes pruttelen.
Snijd de champignons in 8 kwartjes en houd dit even apart.
Maal na 20 minuten met de staafmixer alles fijn.
Voeg dan de gesneden champignons erbij en breng de soep weer aan de kook.
Zet het vuur later, maar zorg er wel voor dat het blijft pruttelen.
Voeg na 12 minuten de gebroken spaghetti erbij en roer een tijd totdat de spaghetti is opgenomen
door het vocht en laat het zo zachtjes pruttelen tot de spaghetti gaar is.
Proef de soep en voeg eventueel nog wat zout en versgemalen peper toe.
Serveer de soep met wat glutenvrij brood.
Bron: eigen recept – ©️ www.glutenvrijkookhoekje.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.