Tomatensaus voor macaroni en spaghetti

Een tomatensaus voor bij de pasta. Het is een simpel recept en een heerlijke saus.

voor 4 personen

Ingrediënten:
500 gram tomaten, ontvelt en in blokjes gesneden of een blik tomatenstukjes
1 eetlepel olie
1 sjalotje, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
100 ml water
rozemarijn
tijm
oregano
rode paprikapoeder
1 eetlepel suiker
1 eetlepel citroensap
zout naar smaak
versgemalen peper

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: ongeveer 50 minuten
Verder nog nodig: sauspan

Bereiding:
Ontvelt de tomaten en snijd ze in blokjes.
Verhit de olie in een pan en voeg het fijngesneden sjalotje en de knoflook toe.
Fruit deze 4 minuten en voeg dan de tomaten toe.
Voeg het water, de kruiden, de suiker, citroensap, paprikapoeder, zout en peper toe.
Breng alles aan de kook en zet het deksel schuin op de pan.
Zet het vuur lager en laat de saus ongeveer 50 minuten zachtjes koken tot hij donkerrood kleurt en
er kleine druppeltjes olie aan de oppervlakte verschijnen.
Roer af en toe en maak de tomaten eventueel fijn met een lepel.
Proef de saus en voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.