Tomatensaus met glutenvrije pasta en jackfruit

Kennen jullie Jackfruit (klik)?
Ik kwam het op internet tegen en toen ik het bij AH zag staan had ik gelijk een blik met jackfruit gekocht om het uit te proberen.

In de veganistische en vegetarische wereld wordt dit als een vleesvervanger gezien. Jackfruit ziet er uit als vlees en neemt heel goed de smaak van het gerecht op.
Als je jackfruit uit elkaar trek met een vork, dan heb je bijvoorbeeld draadjesvlees. Als je het ook maakt als draadjesvlees met de kruiden, enz. dan is het ook bijna net echt.

Maar goed, ik heb het in dit recept als een soort kippenvlees gebruikt. Het is wel apart, want het zag er echt uit als kippenvlees. Het smaakte niet als kip, maar dat kwam ook door de tomatensaus die in dit recept gemaakt is. De saus smaakt enigszins zuur.
Niet zuur van dat je gezicht helemaal scheeft trekt, maar gewoon zuur vanwege de tomaten.

Tomatensaus met jackfruit smaakt apart, maar wel lekker. Wij hebben er heerlijk van gegeten.

Dit recept is glutenvrij, eivrij, lactosevrij, notenvrij en is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

voor 4 personen

Ingrediënten:
500 gram glutenvrije pasta (neem het soort wat je lekker vindt)
2 uien, gesnipperd
1 knoflookteentje, geperst
100 ml groentebouillon (100 ml heet water en ¼ bouillonblokje)
2 eetlepels tomatenpuree
1 blik van 400 gram tomatenstukjes
1 blik van 400 gram jackfruit, uitgelekt
versgemalen zwarte peper
1 eetlepel gedroogde marjolein
1 theelepel paprikapoeder
2 takjes platte peterselie
2 eetlepels olie

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25-30 minuten
Verder nog nodig: braadpan, kookpan voor de pasta

Bereiding:
Kook de pasta volgens de bereiding op de verpakking.
Pak de braadpan en verhit hierin wat olie.
Stoof de ui en knoflook tot ze glazig zijn en giet er vervolgens de groentebouillon erbij.
Roer de tomatenpuree, en de stukjes tomaten erdoor.
Breng alles op smaak met peper, paprika, marjolein en zout en laat het op een matig vuurtje zonder deksel ongeveer 5 minuten inkoken tot het een smeuïge saus.
Roer af en toe.
Laat de jackfruit uitlekken en trek met een vork de jackfruit uit elkaar.
Voeg de jackfruit bij de saus en meng alles goed doorelkaar.
Breng de saus verder op smaak met peper, paprika, marjolein en zout.
Spoel de peterselie schoon en dep ze af met een stuk keukenpapier.
Trek de blaadjes eraf en hak ze fijn.
Schep de peterselie door de saus.
Serveer de saus met een glutenvrije pastasoort.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.