Tomatensalsa

Tomatensalsa is een saus die je met burrito’s eet of met tortilla’s of gewoon omdat je dat lekker vindt. Het is een simpel recept om te maken, ook omdat je alles in de keukenmachine doet om het er een fijne saus van te maken. Ik heb er geen zout en peper ingedaan. Door de chilipeper en de pepertjes is er genoeg smaak aanwezig, maar mocht je het flauw vinden dan kan je de salsa afmaken met zout naar smaak en wat versgemalen zwarte peper. Het is een heerlijke, frisse saus.
tomatensalsavoor ongeveer 800-900 ml

Ingrediënten:
700 gram tomaten, zaadjes verwijderd en in stukjes gesneden
1 verse rode chilipeper, ontzaad en in grote stukjes gesneden
1 knoflookteentje
½ witte ui, door de helft gesneden
3 bosuitjes, in stukken van 3 cm gesneden
een flinke handvol verse korianderblaadjes
1-2 pepertjes uit pot (klik)
2 eetlepels versgeperste limoensap
1 eetlepel (olijf)olie
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 5-8 minuten
Verder nog nodig: keukenmachine, pot om de salsa te bewaren

Bereiding:
Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en maal alles grof fijn (er moeten nog grote stukjes te zien zijn)
Maak de salsa eventueel af met wat zout en versgemalen zwarte peper.
Schep de salsa over in een pot met een goed afsluitbare deksel en bewaar de salsa in de koelkast.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.