Tomatenpesto

Iedereen kent wel basilicumpesto. Dit is een recept om tomatenpesto te maken.
Het idee is eigenlijk hetzelfde als de pesto die we allemaal kennen. De smaak van de gedroogde tomaten proef je ook echt.
Het is net even anders dan de gewone pesto, maar wel goed van smaak.

Dit recept is eivrij, glutenvrij, graanvrij, lactosevrij en is geschikt voor vegetariërs.

voor ongeveer 340 ml

Ingrediënten:
150 gram gedroogde tomaten in olie, uitgelekt
1-2 knoflookteentje, geperst
1 plantje basilicum, alle blaadjes geplukt en gewassen en uitgelekt
30 gram versgeraspte parmezaanse kaas
40 gram gepelde cashewnoten
100 ml olijfolie
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 15-20 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Verder nog nodig: keukenmachine, leeg en schoongemaakte jampotje

Bereiding:
Pak de keukenmachine en doe alle ingrediënten erin.
Maal alles fijn tot een mooie saus (zie foto).
Schep de tomatenpesto in de schoongemaakte jampotje en giet er (als er ruimte is) olie op.
De tomatenpesto kan je in de koelkast 3 weken bewaren.
Gebruik de pesto bij pasta, vlees- en visgerechten en bij groentegerechten.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Tomatenpesto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.