Tomatenpesto-kaassaus

Tomatenpesto-kaassaus is een overheerlijke pastasaus. Eerder had ik tomatenpesto (klik) gemaakt. Samen met de tomatenpesto heb ik een overheerlijke pastasaus gemaakt en uiteraard met veel groenten, want zonder groenten is een maaltijd maar kaal (vind ik).

De pastasaus is glutenvrij, lactosevrij, notenvrij en is geschikt voor vegetariërs.

voor 4 personen

Ingrediënten:
1 prei, gehalveerd en in plakjes gesneden
3 grote champignons, gehalveerd en in plakjes gesneden
1 paprika, in stukjes gesneden
3-4 tomaten, in stukjes gesneden
1 krop broccoli, in kleine roosjes gesneden
1 bosuitje, in ringen gesneden
2½ eetlepels (volle) tomatenpesto (klik)
200 gram lactosevrije creme fraîche
100 gram versgeraspte extra belegen kaas
eventueel wat extra versgeraspte Parmezaanse kaas
glutenvrije pastasoort wat je lekker vindt
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper
olie
eventueel wat water

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 25-30 minuten
Verder nog nodig: pan voor de pasta, hapjespan voor de saus, vergiet voor de pasta

Bereiding:
Kook de pasta volgens de beschrijving op de verpakking.
Doe wat olie in de hapjespan en roerbak hierin de champignons en de paprikastukjes.
Voeg na paar minuten de broccoli, bosuitjes, tomaten en de prei erbij en meng alles goed doorelkaar.
Voeg er 2½ volle eetlepels tomatenpesto erbij en de creme fraiche.
Voeg er zout (naar smaak) en versgemalen zwarte peper toe.
Meng alles goed doorelkaar en breng het aan de kook en zodra het begint te pruttelen zet je het vuur lager.
Het moet wel blijven pruttelen.
Voeg na 5 minuten de geraspte (extra) belegen kaas erbij en schep dit door de saus heen.
Leg het deksel op de pan en laat de saus nu 20-25 minuten gaar worden.
Let er wel op dat de saus niet aanbrandt, roer af en toe door de saus.
Mocht de saus te droog worden, voeg er dan wat extra water toe.
Kook ondertussen de pasta.
Na de 20-25 minuten proef je de saus, is deze te flauw dan voeg je wat extra zout en peper toe.
Serveer de saus met gekookte glutenvrije pasta en strooi als laatste wat versgeraspte Parmezaanse erover.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.