Tomatencachumbar met ui is een Indiaas recept. Het is een pittige salade en dat komt mede door de cayennepeper, maar ook door de ui. De salade smaakt goed. Het is een simpel gerecht wat binnen 3-5 minuten gemaakt is.
voor 4 personen
Ingrediënten:
350 gram tomaten, in blokjes gesneden
1 dikke ui, grof gesnipperd
2 citroenen, uitgeperst
1½ theelepeltje zout of naar smaak
½ theelepeltje cayennepeper
3 eetlepels vers gesneden korianderblad
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 3-5 minuten
Verder nog nodig: saladeschaal, sinaasappelpers
Bereiding:
Snijd de tomaten in blokjes en snipper de ui grof en doe alles in de saladeschaal.
Pers de citroenen uit en giet dat bij de salade.
Voeg de zout en cayennepeper erbij en schep alles goed door elkaar.
Hak de korianderblad fijn en voeg dat bij de salade.
Schep alles nog een goed door elkaar en verdeel het over 4 borden of schaaltjes.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl