Tomaten-witte bonensoep

Tomaten-witte bonensoep is een vegetarische soep. Uiteraard kan je er zelf wel vlees bij doen. Eigenlijk heb ik er maar weinig over te vertellen. Het is een simpel recept en het smaakt verrukkelijk.

voor 4 personen

Ingrediënten:
1 kilo tomaten, in grote stukjes gesneden
300 gram uien, grof gesnipperd
425 gram witte bonen, uit een pot of blik
1 bleekselderijstengel, in kleine stukje gesneden
1 liter water
2 groentebouillonblokjes
2½ eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel maïzena + 2½ eetlepels water
2 theelepels paprikapoeder
snufje bonenkruid, tijm en kervel
½ eetlepel suiker
½ eetlepel citroensap
1 teentje knoflook, uitgeperst
2 eetlepels olie
2 eetlepels verse koriander, fijngehakt
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Verder nog nodig: soeppan, vergiet + kom

Bereiding:
Laat de witte bonen uitlekken in een kom met een vergiet.
Maak de tomaten schoon en snijd ze in grote stukken.
Maak de uien schoon en snipper ze grof.
Kook 1 liter water en doe daar de bouillonblokjes in en laat ze oplossen.
Doe wat olie in een grote soeppan en roerbak de uien en de bleekselderij.
Zodra de uien goudbruin zijn geworden, voeg je de tomaten toe.
Doe de kruiden erbij en laat dit voor 1 minuten even meebakken en voeg dan de bouillon toe.
Breng het aan de kook en laat het voor 15 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg de suiker en de citroensap toe en roer alles goed door elkaar.
Roer de maïzena met het water tot een papje en voeg dit bij de soep.
Voeg de witte bonen bij de soep en roer alles goed door elkaar.
Voeg naar smaak zout en peper toe.
Laat de soep voor nog eens 10 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg voor het serveren eventueel wat fijngehakte koriander toe.
Bron: eigen recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.