Tomaten-vleessaus

Dit is een simpele tomaten-vleessaus die je voor verschillende pasta’s recepten kunt gebruiken. Ik heb dit recept nodig voor een ander recept. Omdat het ook handig is dat dit recept los van het andere recept terug te vinden moet zijn zet ik hem ook maar even apart in het blog. De tomaten-vleessaus smaakt trouwen erg lekker.

voor ongeveer 450 ml

Ingrediënten:
500 gram rundergehakt
200 gram tomaten, in blokjes gesneden
60 gram champignons, fijngesneden
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 ui, gesnipperd
250 ml bouillon (250 ml water + ½ bouillon blokje)
3 eetlepels broodkruim of paneermeel
¼ theelepeltje gedroogde basilicum
1 ei
olie
1 eetlepel peterselie, fijngehakt
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 90 minuten
Verder nog nodig: braadpan

Bereiding:
Maak de groenten schoon en snijd ze.
Verhit de olie in een braadpan en fruit op een matig vuur de ui, de uitgeperste knoflook tot de ui glazig is.
Roer de basilicum en de champignons erdoor en bak het geheel voor 3 minuten en doe vervolgens het gehakt erbij.
Bak het gehakt rul en lichtbruin.
Breng op smaak met wat zout en peper en voeg dan de tomaten, peterselie en de bouillon erbij.
Roer alles goed door elkaar en dek de gedeeltelijk af en laat het geheel 1 uur zachtjes koken met af en toe eens door te roeren.
Haal de deksel van de pan en laat alles nog eens 30 minuten zachtjes koken zodat de saus kan inkoken.
Zet het vuur uit en laat hem iets afkoelen en roer dan het broodkruim en het ei erdoor.
Leg dan de deksel weer op de pan.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.