Tomaten-kaassaus

Let op: dit recept is niet lactosevrij!

Voor bij de boekweitpasta een saus gemaakt: tomaten-kaassaus. Dit leek me een leuke combinatie en het smaakt ook heel erg goed bij de boekweitpasta.

voor 4 personen

Ingrediënten:
2 uien, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesneden
3 eetlepels olie
1 blik gepelde tomaten (400 gram) of 400 gram verse tomaten, ontvelt en in blokjes gesneden
versgemalen peper
oregano
zout (naar smaak)
1 eetlepel bloem
125 slagroom
120 gram gorgonzolakaas of een andere kaassoort

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Verder nog nodig: sauspan, staafmixer

Bereiding:
Pel de ui en knoflook en snij ze vervolgens fijn.
Doe olie in een pan en voeg daar de ui en knoflook toe en bak het totdat het glazig wordt.
Voeg dan de tomaten toe en alle kruiden.
Laat alles 5 minuten koken en pureer het met de staafmixer.
Roer de bloem door de slagroom heen, voeg dit toe aan het tomatenmengsel en laat dit nog 1-2 minuten koken.
Snijd de kaas in zeer kleine stukken en roer ze goed door de saus heen.
Proef de saus nog even, voeg eventueel nog wat kruiden of zout toe.
Laat nog even een minuutje staan pruttelen op een zacht vuurtje en klaar is de saus.
Bron: aangepast recept

Tip voor mensen met een lactose-intolerantie: als je dit echt een keertje wil uitproberen, neem dan een keertje kerutabs. Dit recept en kerutabs zijn niet geschikt voor mensen met een koemelk-allergie of galactosemie.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.