Tomaten-groentesoep

Iedereen heeft zijn eigen versie, dit is zoals ik het maak. De ene keer gebruik ik verse groenten en snij ik alles zelf.

Als ik weinig tijd heb en zin heb in deze soep, dan gebruik ik 1-2 pak(ken) grof gesneden groentepakketten. Ook maak ik de soep de ene keer vegetarisch en de andere keer met soepballetjes.

Deze keer heb ik de soep vegetarisch gemaakt (voor mijn man) en voor mezelf met soepballetjes. De soepballetjes zijn niet allemaal even groot. Sommige zijn klein en sommige zijn groot.

Vermicelli gebruik ik eigenlijk niet meer. Ik pak gewoon een pastasoort en doe dat in de soep. Bij deze soep gebruik ik trouwens altijd spaghetti en breek ik ze in stukjes van ongeveer 3 cm. De soep smaakt erg lekker.

voor 6 personen

Ingrediënten:
2 liter water
4 blokjes bouillon
1 theelepel rode paprikapoeder
½ eetlepel gedroogde en gehakte bieslook
2 theelepels tijm
1 theelepel gekneusde rozemarijn
½ eetlepel peterselie
1 theelepel bonenkruid
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
1-2 prei, in ringen gesneden
1 rode paprika
500 gram tomaten, ontveld en in blokjes gesneden
150 gram doperwten
200 gram champignons, in plakjes of kwartjes gesneden
1 kleine winterpeen, in dunne ringen gesneden
of neem één kant en klare grof gesneden groentepakket
70-90 gram spaghetti, gebroken in stukjes van 3 cm

Voorbereidingstijd bij zelf groenten snijden: 20-25 minuten
Voorbereidingstijd bij een kant en klare groentepakket: 5-7 minuten
Bereidingstijd: 30-40 minuten
Verder nog nodig: grote soeppan

Bereiding:
Doe 2 liter water in de pan, samen met de bouillonblokjes.
Breng het water aan de kook en voeg dan alle groenten toe.
Voeg dan alle kruiden toe en roer alles goed door elkaar.
Breng het aan de kook en zet dan het vuur lager en doe de deksel op de pan.
Roer af en toe in de pan.
Na 15 minuten koken, voeg je de gebroken spaghetti toe.
Laat de soep nog eens 15-25 minuten zachtjes doorkoken tot de soep en de spaghetti gaar is.
Bron: eigen recept – ©️ www.glutenvrijkookhoekje.nl

Tip:
Wil je ook soepballetjes in de soep hebben. Draai dan van 250 gram gehakt aangemaakt met kruiden (zoals bijvoorbeeld: zout, peper, paprikapoeder) soepballetjes en voeg dat halverwege de kooktijd toe.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.