Zo tegen het einde van het jaar 2020 nog een laatste recept en dan ook nog een zoet receptje.
Ik heb tokkelroomijs gemaakt. Het is een apart recept, maar het ijs smaakt goed. Het heeft een duidelijke roomsmaak.
Het ijs is makkelijk om te maken en je hebt geen ijsmachine nodig. Je zou hem zelf nog op de dag kunnen maken, zodat je bij het avondeten ijs als dessert kan geven. Zo makkelijk is dit recept.
* Als je geen lactose-intolerantie hebt:
- gebruik dan gewone slagroom.
- gebruik dan de gewone gecondenseerde melk
Dit recept is glutenvrij, graanvrij, lactosevrij en is geschikt voor vegetariërs.
voor 4-6 personen
Ingrediënten:
250 ml ongeklopte lavtosevrije slagroom* (ik heb lactosevrije slagroom van het merk Swiss Premium Bio gebruikt.)
8 eetlepels tokkelroom
200 ml lactosevrije gecondenseerde kokosmelk*
1½ eetlepel citroensap
1½ eetlepel limoensap
Voorbereidingstijd: 3 minuten
Bereidingstijd: 5-8 minuten
Verder nog nodig: beslagkom, elektrische handmixer, grote voorraaddoos of meerdere kleine bakjes
Vriezer: minstens 1-2 uur in de vriezer laten bevriezen.
Bereiding:
Doe alle ingrediënten in een beslagkom en meng het met een mixer tot een lobbige mengsel (denk aan de dikte van een vla-mengsel).
Schep alles over in een voorraaddoos of kleine bakjes en sluit het af en zet het in de vriezer voor minstens 1-2 uur of langer.
Serveer het ijs met bijvoorbeeld vers fruit met wat poedersuiker en/of slagroom of chocoladesaus.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl