Dit is een Indonesisch groentegerecht en het smaakt heerlijk. Serveer dit met rijst of noedels.
voor 4 personen
Ingrediënten:
300 gram sperziebonen
2 uien, gesnipperd
1-2 teentjes knoflook
1 rode Spaanse peper, gesnipperd en zonder pitjes
zout
3 eetlepels olie
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel ketjap
½ eetlepel suiker
1 eetlepel water
½ theelepel komijn
2 theelepels koriander
1 theelepel trassi
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Verder nog nodig: pan
Bereiding:
Bak de fijngesneden ui, het knoflook, de peper en de sperziebonen met de kruiden in de olie.
Doe er dan zoveel water bij, dat de groenten net onder staat.
Voeg dan citroensap en suiker toe en kook het geheel met het deksel op de pan langzaam gaar.
Maak het gerecht op smaak met ketjap.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl