Tiramisu

Let op: dit recept is niet lactosevrij!

Iedereen kent dit wel. Daarom heb ik er ook maar weinig over te zeggen. Het recept is niet lactosevrij. Dat komt mede door de mascarpone. Het is niet moeilijk om dit recept te maken. Om de smaken goed in te laten trekken, moet het minstens een nacht in de koelkast staan. De smaak is uitmuntend.

voor 6-8 personen

Ingrediënten:
450 gram mascarpone, op kamertemperatuur
1 zakje vanillesuiker
3 eieren, gesplitst
175 ml koude, zeer sterke zwarte koffie
120 ml amaretto
18 savoiardi – glutenvrije lange vingers (van Schär)
cacaopoeder
geschaafde bittere chocolade

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Rusttijd: een nacht in de koelkast
Verder nog nodig: een diepe schaal, een ondiepe schaal voor de lange vingers om te dopen in de amaretto, 2 schalen om te mengen

Bereiding:
Doe de eiwitten in een schone en vetvrije schaal en klop ze met een mixer tot ze stijve pieken vormen.
Doe de mascarpone, vanille suiker en eierdooiers in een andere schaal en mix alles goed.
Schep de eiwitten erdoor en spreid dan een paar lepels van het mengsel gelijkmatig uit over de bodem van een grote, diepe en mooie schaal.
Vermeng de koffie en amaretto door elkaar in een ondiepe schaal.
Doop een lange vinger in het mengsel en draai hem snel om, zodat hij zich vol zuigt zonder uit elkaar te vallen.
Leg hem op de mascarpone in de schaal.
Doe dit met nog 5-6 lange vingers en leg ze netjes naast elkaar.
Verdeel een derde van de mascarpone over de lange vingers en maak zo nog 2 lagen.
Strijk de bovenkant glad, zeef er flink wat cacaopoeder boven en zet de schaal een nacht afgedekt in de koelkast.
Strooi er vlak voor het serveren nog wat extra cacaopoeder en geschaafde chocolade over.
Bron: aangepast recept

Tip voor mensen met een lactose-intolerantie: als je dit echt een keertje wil uitproberen, neem dan een keertje kerutabs. Dit recept en kerutabs zijn niet geschikt voor mensen met een koemelk-allergie of galactosemie.

Print Friendly, PDF & Email

6 thoughts on “Tiramisu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.