Tiramisu met gebakken banaan en lemon curd

Voor kerst had ik twee simpele desserts/toetjes gemaakt. Tiramisu met gebakken banaan en lemon curd is er een van.
Dit recept is mijn eigen verzinsel. Ik wilde er nog Limoncello er in doen, maar ik kon de fles niet meer vinden. Ik heb werkelijk alle voorraadkasten nagezocht, maar hij is verdwenen. Foetsie. Daarom maar zonder Limoncello gemaakt. Dat maakt dit toetje dan ook gelijk geschikt voor kinderen.
Wil je dit wel met limoncello maken, druppel dan wat over de glutenvrije lange vingers. Niet te veel doen, want anders wordt het te nat.

Dat smaakte ook goed. Behalve lemon curd zit er ook gebakken banaan in. Het is ietsje meer werk dat bijvoorbeeld het recept van de Appeltrifle (klik), maar wel erg lekker.
Het heeft ons dan ook goed gesmaakt. Dit gaan we vaker maken.

Bij dit recept heb ik vanwege mijn lactose-intolerantie twee lactase capsule van Kruidvat ingenomen. Deze capsules zorgen ervoor dat ik dan geen last krijg van de lactose.

voor 2 personen

Ingrediënten:
8 glutenvrije lange vingers van Schär
250 ml ongeklopte slagroom
2 eetlepels lemon curd jam van Bonne Maman
2 bananen, gehalveerd en in de lengte in plakken gesneden
2 eetlepels suiker
cacaopoeder
boter

Voorbereidingstijd: 8 minuten
Bereidingstijd: 3 minuten
Verder nog nodig: koekenpan, beslagkom, mixer, theezeefje (voor de cacaopoeder), keukenpapier, 2 rechthoekige schaaltjes (ik heb Förtrolig schaaltjes (klik) van Ikea gebruikt)

Bereiding:
Klop de slagroom met de suiker tot pieken en zet het even opzij.
Doe wat boter in de koekenpan en bak hierin de halve lange plakken banaan goudbruin aan beide zijden.
Laat ze even uitlekken op een stuk keukenpapier.
Pak nu de schaaltjes waar je de tiramisu mee opmaakt.
Leg nu verdeelt over de bodem een laag glutenvrije lange vingers.
Schep er 3 eetlepels geklopte slagroom op en smeer dat verder uit over de lange vingers.
Schep nu 1 eetlepel lemon curd op de slagroom en smeer dat voorzichtig uit.
Leg nu de 6 plakken banaan (dat is precies 1 banaan die eerst gehalveerd is en dan in de lengte dunne plakken is gesneden) op de lemon curd.
Schep nu 3 eetlepels geklopte slagroom over de banaan en smeer deze weer netjes uit.
Strooi als laatste met een theezeefje de cacaopoeder over de slagroom.
Serveer het direct of laat het koud worden in de koelkast.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

2 thoughts on “Tiramisu met gebakken banaan en lemon curd

    1. En het zijn handige schaaltjes, want je kunt ze ook (zonder deksel natuurlijk) zo uit de koelkast of vriezer in de oven zetten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.