Tilapiafilet in pittige tomatensaus

Vandaag heb ik tilapiafilet in pittige tomatensaus gemaakt. Ik heb het samen met wat rijst en doperwten gegeten. Het was een heerlijke maaltijd. De pittigheid van de tomatensaus viel trouwens wel mee. Het is een simpel en een eenvoudig recept wat binnen 35 minuten op de tafel staat.

voor 4 personen

Ingrediënten:
500 gram tilapiafilet, in kleine stukken gesneden
2 uien, gesnipperd
2 knoflookteentjes, uitgeperst
6 tomaten, ontveld en fijngesneden
125 ml visbouillon of groentebouillon
2 eetlepels tomatenpuree
2 eetlepels olie
½ theelepel komijn
½ theelepel kaneel
sap van 1 citroen
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Verder nog nodig: hapjespan

Bereiding:
Verhit de olie in een hapjespan en bak de uien in 4 minuten tijd goudbruin.
Voeg het knoflook toe en bak deze ongeveer 1 minuut en roer de tomaten erdoor.
Meng de tomatenpuree met de bouillon en voeg het met de komijn, kaneel en zout en peper toe.
Dek de saus af en laat hem onder af en toe roeren, op laag vuur 15 minuten pruttelen.
Voeg de kleine stukken tilapiafilet en het citroensap toe en laat de saus nog eens 15 minuten op
middelhoog vuur zachtjes koken tot de tilapiafile stukken gaar zijn en de bouillon voor de helft is ingekookt.
Serveer dit met witte rijst en groenten.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.