Tika masala heb ik met kalkoenvlees gemaakt, maar in plaats van kalkoenvlees kan je ook gewoon kippenvlees gebruiken.
Het is een heerlijke, smakelijke en kruidige vleesgerecht. Heerlijk met gekookte rijst en b.v. met de Hollandse garam masala groenteprutje (klik), maar je kunt er ook gewoon een salade bij serveren. Net waar je zin in hebt.
voor 4 personen
Ingrediënten:
400 gram kalkoenfilet
½ blik kokosroom (het blik een nacht in de koelkast zetten, zodat je de volgende dag het verdikte kokosmelk eruit kan scheppen)
70 gram tomatenpuree
25 gram boter of olie
1 ui, fijngesnipperd
1 knoflookteentje, uitgeperst
½ theelepeltje gemberpoeder
½ theelepeltje chilipoeder
½ theelepeltje kerriepoeder
½ theelepeltje kaneelpoeder
½ theelepeltje garam masala (klik)
zout naar smaak
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Verder nog nodig: koekenpan met deksel of hapjespan
Bereiding:
Doe de boter of olie in de pan en verhit deze.
Voeg de ui en knoflook erbij en roerbak deze voor paar minuten.
Meng alle kruiden door elkaar en wrijf hiermee de kalkoenfilets in.
Bak in dezelfde pan de kalkoenfilet aan beiden kanten bruin.
Voeg de kokosroom, tomatenpuree toe en roer het geheel goed door.
Laat dit nu zachtjes pruttelen voor ongeveer 5-6 minuten of tot de kalkoen gaar is.
Serveer de tika masala met gekookte rijst en/of met glutenvrije naanbrood.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl