Tijgernootkoekjes met caramelfudge en chocoladedruppels

Tijgernootkoekjes met caramelfudge en chocoladedruppels zijn koekjes die ikzelf bedacht had. Het zijn simpele koeken. Ze smaken niet al te zoet en ze kruimelen niet overdreven veel.

De koeken zijn glutenvrij, graanvrij, eivrij, lactosevrij, notenvrij en ze zijn geschikt voor vegetariërs.

voor ongeveer 6-10 koeken (afhankelijk of groot de koeken worden)

Ingrediënten:
500 gram tijgernootmeel
250 gram suiker
175 gram boter of margarine (Wajan margarine is lactosevrij)
100-150 gram caramelfudge, grof gesneden (ik heb het merk Lonka gebruikt)
100-150 gram chocoladedruppels
klein scheutje vanillearoma
snufje zout

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Rusttijd: 30 minuten in de koelkast
Bereidingstijd: 20 minuten
Verder nog nodig: bakplaat met bakpapier, beslagkom, pedaalemmerzak
Oven voorverwarmen op: 160 graden (boven en onder warmte)

Bereiding:
Doe alle ingrediënten in de beslagkom en kneed het tot een mooie deeg.
Maak van het deeg een worst van ongeveer 6-8 cm dik.
Pak een pedaalemmerzak en bewaar de worst hierin en leg deze voor minstens 30 minuten in de koelkast.
Pak na de 30 minuten (of langer) de worst uit de koelkast en snijd er plakken van 1 cm af.
Leg deze plakken op de bakplaat met bakpapier.
Zet de bakplaat in een voorverwarmde oven en bak de koeken af in 20 minuten.
Haal na de 20 minuten de bakplaat uit de oven en laat de koeken goed afkoelen.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.