Thetchouka is een recept uit Algerije. Het is een omelet met groenten en het smaakt heerlijk.
Wij hebben dit gegeten met brood, maar je kunt dit ook eten met wat gekookte aardappelen of gebakken aardappelschijfjes of gekookte rijst/pasta.
Dit recept is glutenvrij, graanvrij, lactosevrij en is geschikt voort vegetariërs.
voor 4 personen
Ingrediënten:
4 eieren, losgeklopt
6 tomaten, in kleine stukjes gesneden
2 paprika’s, ontzaad en in dunne reepjes gesneden
1-2 knoflookteentjes, geplet
1 ui, grof gehakt
1 rode chilipeper, ontzaad en in ringen gesneden
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
olie om in te bakken
Voorbereidingstijd: 15-20 minuten
Bereidingstijd:15-18 minuten
Verder nog nodig: een koekenpan die ook in een oven gebruikt kan worden
Oven voorverwarmen op: 180 graden (heteluchtoven)
Bereiding:
Klopt de eieren los en zet het even apart.
Snijd de groenten en zet deze ook even apart.
Verhit wat olie in de koekenpan en fruit hierin de ui en de geplette knoflookteentjes enkele minuten en voeg dan de chilipeper en de paprikareepjes erbij.
Voet de tomaten toe als de peper en paprikareepjes zacht zijn.
Bestrooi de groenten met zwarte peper en zout naar smaak en laat het mengsel 5-6 minuten zachtjes stoven, roer af en toe.
Klop de eieren nog even wat op en giet deze over het groentemengsel en laat de omelet 10-12 minuten in de oven bakken tot het mooi is gestold.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl