Dit zijn overheerlijke theekoekjes. Ze zijn snel gemaakt en ze zijn nog sneller op. Lekker bij thee of ondanks de naam ook lekker bij de koffie. Heb je een notenallergie, dan gebruik je uiteraard geen amandelessence maar vanille-extract.
voor 20 koekjes
Ingrediënten:
150 g zachte boter
75 g poedersuiker, gezeefd
1 ei, losgeklopt
paar druppels amandelessence of vanille
225 g glutenvrije bloem
Voorbereidingstijd: 1 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Verder nog nodig: bakplaat met bakpapier
Oven voorverwarmen: 230 graden
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 230 graden en bekleed twee bakplaten met bakpapier.
Klop de boter en suiker met de hand tot een luchtige massa.
Klop het ei, de essence en de glutenvrije bloem door het mengsel.
Rol het uit en steek met een vormpje een koekvorm uit.
Leg dit op de bakplaat.
Bak de koekjes in ongeveer 5 minuten op een rooster en laat de koekjes afkoelen.
Haal de koekjes van het bakpapier en serveer ze.
Bron: De Italiaanse keuken