In het Thais heet dit Pad Priew-Waan gai. Dit is een overheerlijk recept wat ook nog heel erg snel gemaakt is. Binnen 30 minuten is dit gerecht klaar (inclusief voorbereidingstijd). Serveer dit gerecht met rijst of noedels, maar dit gerecht is ook erg geschikt om het als een salade te eten. Voor de rest heb ik eigenlijk maar weinig te vertellen.
voor 4 personen
Ingrediënten:
2 grote stukken kipfilet, in reepjes gesneden
½ ui, in dunne ringen gesneden
¼ rode paprika, in dunne reepjes gesneden
¼ groen paprika, in dunne reepjes gesneden
3 cm komkommer, in dunne plakjes gesneden
6 cherrytomaatjes, gehalveerd
4-5 bosuitjes, in kleine stukjes gesneden
½ eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel rijstazijn
1 eetlepel vissaus
2 theelepeltjes suiker
4-5 eetlepels kippenbouillon
4 eetlepels olie
versgemalen zwarte peper
koriander
Voorbereidingstijd: 13-16 minuten
Bereidingstijd: 10-12 minuten
Verder nog nodig: wok
Bereiding:
Zorg dat alle ingrediënten klaar staan.
Verhit de olie in een hete wok en roerbak daar de kipreepjes totdat ze goudbruin en gaar zijn.
Voeg dan alle resterende ingrediënten toe en roerbak alles voor paar minuten en zet het vuur dan iets lager en laat het voor 4-5 minuten zachtjes pruttelen.
Zet het vuur uit en verdeel de kip over 4 borden en serveer het met wat rijst of noedels of als een salade.
Geef er eventueel wat verse koriander bij.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl
Lekker! Echt een gerecht voor mij!
Lekker en lekker makkelijk!