De Thaise kippensoep is een pittige soep, dat komt uiteraard door de chilipepers. Het is ook een soep met heel veel verschillende smaken. Je proeft de citroengras, de zoete prei en doperwten en natuurlijk het pittige van de chilipepers. Verder het zoetige van de kokosmelk en het zoute van de bouillon. Kortom, een overheerlijke soep.
voor 4 personen
Ingrediënten:
450 gram kipfilet, in niet al te grote stukjes/blokjes gesneden
1 grote prei, in dikke ringen gesneden
75 gram doperwten (vers of diepvries)
2 rode chilipepers, zaadjes eruit gehaald en in kleine stukjes gesneden
1-2 knoflookteentjes, uitgeperst
1 stengel citroengras, geplet
2,5 cm gemberwortel, geschild en fijngehakt
4 limoenblaadjes (naar wens)
600 ml heet water
1 bouillonblokje (kippenbouillon of groentebouillon)
1 theelepel olie
400 ml kokosmelk uit blik
2 eetlepels vissaus
1 theelepel suiker
eventueel 3 eetlepels vers gehakte koriander
Voorbereidingstijd: 20-22 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Verder nog nodig: soeppan
Bereiding:
Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de chilipepers en de knoflook in 2 minuten.
Voeg dan de prei toe en bak nog eens 2 minuten.
Roer de bouillon en kokosmelk erdoor en breng het aan de kook.
Voeg dan de kipstukjes/blokjes, de vissaus, citroengras, gember, suiker en eventueel de limoenblaadjes toe.
Roer alles goed door elkaar en draai het vuur lager.
Dek de pan af en laat alles onder af en toe roeren 15 minuten zachtjes pruttelen totdat de kipstukjes gaar zijn.
Voeg dan de doperwten toe en kook de soep voor nog eens 3 minuten.
Zet het vuur uit en verwijder het citroengras.
Roer vlak voor het serveren eventueel wat gehakte koriander door.
Bron: aangepast recept – ©️ www.glutenvrijkookhoekje.nl