Teff-tijgernootkoekjes met chocolade, kokos en cashewnoten

Ik had al eerder geschreven dat ik geen fan ben van teffmeel. Ik vind dat het een te sterke smaak heeft. Ik had alleen nog teffmeel over en om er toch iets lekkers van te maken, heb ik er maar koekjes mee gebakken.

Samen met tijgernootmeel, want dat is zoet meel. Daarom hoef je ook niet echt heel veel suiker in het recept te gebruiken.
Dat alles gecombineerd met chocolade, kokosvlokken en cashewnoten heb je een heerlijk koekje wat trouwens ook nog goed vult.
De koekjes smaken dan ook lekker.

Dit recept is glutenvrij en is geschikt voor vegetariërs.

voor ongeveer 20-30 koekjes

Ingrediënten:
500 gram witte teffmeel
200 gram tijgernootmeel
100 gram kokosvlokken
150 gram chocoladechips van dr. Oetker of een ander glutenvrij merk
100 gram cashewnoten
50 gram palmsuiker
250 gram boter of magarine (Wajang magarine of Minusl is lactosevrij)
½ theelepel zout

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25-30 minuten
Verder nog nodig: bakplaat met bakpapier, grote ijslepel, beslagkom, steelpannetje
Oven voorverwarmen op: 180 graden (heteluchtoven)

Bereiding:
Smelt de boter in een steelpannetje.
Doe alle alle ingrediënten in de beslagkom en voeg hierbij de gesmolten boter bij.
Meng en kneed alles goed doorelkaar.
Pak een bakplaat met bakpapier en gebruik een ijslepel om koekjes te vormen en schep deze op de bakplaat.
Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven voor ongeveer 25-30 minuten.
Kijk na 25 minuten hoever de koekjes er uit zien.
Als de koekjes gaar zijn, pak ze uit de oven en laat ze afkoelen.
De koekjes zijn bros als ze warm zijn maar zijn ze afgekoeld, dan zijn ze hard.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Teff-tijgernootkoekjes met chocolade, kokos en cashewnoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.