Techina

Techina is een sausrecept wat voornamelijk in het Midden-Oosten (Israël of Libanon of Egypte, enz.) wordt gegeten bij diverse (pita)recepten.

Het is een recept wat makkelijk is om te maken. Je hebt ‘slechts’ 4 ingrediënten nodig en een keukenmachine, alles mengen en klaar ben je.

Dit recept is eivrij, glutenvrij,graanvrij, lactosevrij en is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

voor ongeveer 130 gram

Ingrediënten:
1 citroen, uitgeperst
100 gram tahini
wat water
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 1 minuten
Bereidingstijd: 2 minuten
Verder nog nodig: potje met deksel om te bewaren, beslagkom, citruspers

Bereiding:
Doe 4-6 eetlepels in de beslagkom en voeg hierbij de uitgeperste citroen en meng dit goed doorelkaar.
Voeg paar eetlepels water toe en een vleugje zout en meng alles goed doorelkaar.
Proef de techina of het goed smaakt, zo ja dan ben je klaar.
Zo nee, voeg dan naar smaak iets meer citroensap of wat water toe.
De dikte van de techina is iets dunner dan mayonaise.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Techina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.