Tandoori met kalkoenvlees

Tandoori kip of kalkoen kent iedereen wel, denk ik. Ik heb dit recept recept met kalkoenfilets gemaakt. Normaal maak je dit met kippenbouten, maar ik vind kalkoen lekkerder smaken en ik houd niet zo van vlees met botten. Als je het wel met kip wilt eten en dan ook nog met kippenbouten, dan kan je het recept precies zo volgen. Het enige is dat als de kippenbouten gaar zijn, je ze uit de marinade haalt en op een bakplaat legt en dan voor paar minuten extra onder de grill legt. Dit kan je trouwens ook doen met de kalkoenfilets.
Het heeft mij goed gesmaakt. Ik heb het gegeten met rijst en een groenteprutje (wat je trouwens niet op de foto ziet). Ik had eerst de foto gemaakt en later het groenteprutje erbij geschept.

voor 4 personen

Ingrediënten:
3-4 kalkoenfilets, in grote stukken gesneden
1 blikje tomatenblokjes
2 eetlepels glutenvrije sojasaus
2 eetlepels olie
2 knoflookteentjes, uitgeperst
1 ui, grof gesnipperd
1 rode paprika, in stukjes gesneden
125 ml uitgelekte lactosevrije yoghurt of als je geen lactose-intolerantie hebt: crème fraîche
2 volle theelepels tandoori kruidenmix (klik)

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Marinadetijd: minstens een uur, maar hoe langer hoe lekkerder het wordt
Bereidingstijd: 20-30 minuten
Verder nog nodig: ovenschaal, iets om af te dekken, bord, schaal/kom
Oven voorverwarmen op: 200 graden

Bereiding:
Maak een marinade van de tomaten, sojasaus, olie, knoflook, tandoorikruidenmix, en ui.
Leg de stukken kalkoenfilets in de ovenschaal en schenk hier de marinade overheen.
Zet de ovenschaal, afgedekt voor minsten een uur in de koelkast.
Hoe langer je marineert, hoe lekkerder het wordt.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bak de kalkoenfilets met de marinade voor 20-30 (afhankelijk hoe snel de filets gaar zijn)
in de voorverwarmde oven.
Neem de kalkoenfilets uit de ovenschaal en zet ze even apart.
Schep de saus in een schaal of kom.
Bak in een koekenpan de paprikastukjes en schep deze met de uitgelekte yoghurt of crème fraîche door de saus.
Verdeel de kalkoenfilets over de borden en schep de saus erover.
Serveer de tandoori kalkoenfilets met rijst en wat geroerbakte groenten.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Tandoori met kalkoenvlees

Laat een antwoord achter aan Judy Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.