Tandoori masala kruidenmix

Tandoori masala kruidenmix is een mix wat je bij diverse soorten vlees kunt gebruiken.
Het is een kruidenmengsel wat vaak in de Indiaanse keuken wordt gebruikt.
In bijna alle kruidenmengsels die je in de supermarkt koopt bevat vaak zout en daar ben ik geen fan van. Er zit vaak ook veel te veel zout in.
Daarom maak ik mijn eigen kruidenmengsels en voeg ikzelf zout naar smaak toe bij het recept. Dat is veel beter en vooral goed als je van je arts op je zoutgebruik moet letten.

voor ongeveer 60 gram

Ingrediënten:
1 eetlepel gemalen kardamon
½ theelepel cayennepoeder
1 theelepel gemalen kaneel
2 eetlepels kerriepoeder
2 eetlepels garam masala (klik)
1 eetlepel gemalen komijnzaad
1 eetlepel gemalen gemberpoeder
1 eetlepel gemalen korianderpoeder
2 volle theelepels paprikapoeder
1 theelepel gemalen fenegriekpoeder

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 minuten
Verder nog nodig: kruidenpot, sticker met naam

Bereiding:
Doe alle kruiden in het kruidenpotje, draai hem dicht en schud alles goed door elkaar.
Plak de sticker erop en klaar ben je.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.