Tagliatelle met hazelnotenpesto

Let op: dit recept is niet lactosevrij!

Tagliatelle met hazelnotenpesto is een vegetarisch recept. Ik had cottage cheese gebruikt. Samen met de knoflook en basilicum leek het net alsof ik met Boursin bezig was. Het rook precies hetzelfde. Dit recept smaakt verrukkelijk zoals mijn man het zei. Dit recept is trouwens niet lactosevrij.

voor 4 personen

Ingrediënten:
225 gram of 450 gram verse gedroogde tagliatelle
200 gram magere zachte kaas (kaas was makkelijk smelt)
25 gram hazelnoten
6 grote champignons, gehalveerd en in plakjes gesneden
200 gram spinazie
25 gram verse blaadjes basilicum
2 teentjes knoflook, geperst
zout
versgemalen zwarte peper

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Verder nog nodig: kookpan, koekenpan en keukenmachine

Bereiding:
Doe de 2 teentjes knoflook, basilicum, de hazelnoten en kaas in een keukenmachine en meng alles tot een dikke pasta.
Bak ondertussen in een koekenpan de champignons goudbruin.
Haal ze uit de koekenpan en leg ze even apart.
Doe wat olie in de koekenpan en voeg de gewassen en uitgelekte spinazie toe.
Roerbak de spinazie totdat het geslonken is.
Haal het dan uit de pan en snijd het grof.
Doe de spinazie en de champignons terug in de koekenpan en voeg de hazelnotenpesto toe, roer alles goed door elkaar.
Kook de pasta in een grote pan volgens de aanwijzing op het verpakking.
Giet de pasta af.
Voeg de spinazie/champignons/hazelnootpesto aan de hete past toe en meng alles goed door.
Strooi er peper over en serveer het heet.
Bron: eigen recept

Tip voor mensen met een lactose-intolerantie: als je dit echt een keertje wil uitproberen, neem dan een keertje kerutabs.
Dit recept en kerutabs zijn niet geschikt voor mensen met een koemelk-allergie of galactosemie.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.