Tagliatelle met garnalen in roomsaus

Tagliatelle met garnalen in roomsaus is een heerlijk recept. De roomsaus is met kokosmelk gemaakt. Het meeste werk aan dit recept is het controleren van de garnalen of alle darmkanalen er wel goed uitgehaald zijn. Als dat gedaan is, dan staat dit recept binnen 15 minuten op de tafel.

voor 4 personen

Ingrediënten:
500 gram tagliatelle
60 gram boter
6 bosuitjes, gesnipperd
500 gram garnalen, uit de koeling van een supermarkt
60 ml witte wijn
30 ml kokosmelk
1 eetlepel tijm, gehakt
20 gram platte peterselie, gehakt
zout naar smaak
versgemalen peper

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Verder nog nodig: kookpan en hapjespan

Bereiding:
Kook de tagliatelle volgens de beschrijving op de verpakking.
Smelt de boter in een hapjespan en bak de bosuitjes al roerend voor 2 minuten in de hapjespan
Voeg de garnalen toe en roer nog eens 2 minuten.
Haal de garnalen uit de pan en leg ze even opzij.
Giet de witte wijn in de hapjespan en laat deze 2 minuten koken of tot de wijn voor de helft is ingedikt.
Roer dan de kokosmelk erdoor en voeg de tijm en de helft van de peterselie toe.
Breng het geheel op smaak met versgemalen peper.
Laat de saus 5 minuten zachtjes koken of totdat hij begint in te dikken.
Doe de garnalen en de bosuitjes weer in de saus en kook alles nog eens 4 minuten.
Voeg naar smaak zout en peper toe.
Schep de saus door de tagliatelle.
Mocht de saus iets te dik geworden zijn, voeg er dan wat gekookte pastawater toe.
Bestrooi het gerecht met de rest van de peterselie en serveer het heet op.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.