Iedereen kent die kant en klare sauzen wel van Conimex, Inproba, Go-Tan enz. Of de eigen merk sauzen van diverse supermarkten. Daar zitten helaas een heleboel e-nummers in en weet ik veel wat nog meer. Gelukkig zijn deze sauzen ook heel makkelijk om zelf te maken. Dit is zo’n saus:
voor 2 potten van 370 ml
Ingrediënten:
1 grote blik ananas (stukjes)
1 groene paprika, grove stukjes
1 rode paprika, grove stukjes
2 kleine uien, grove stukjes
4 eetlepels azijn
4 eetlepels ketchup
3 eetlepels suiker
1 eetlepel gembersiroop
4 theelepels sojasaus
1 eetlepels maïzena
2 eetlepels water
vleugje zout
Voorbereidingstijd: 8 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Verder nog nodig: sauspan of kleine braadpan
Bereiding:
Doe de stukjes ananas samen met het ananassap in een pan.
Snijd de paprika’s en de uien in grove stukjes en voeg ze bij de ananas.
Voeg de azijn, ketchup, suiker en de sojasaus toe.
Meng alles even goed door elkaar.
Breng op een laag vuurtje alles aan de kook en laat dit circa 25 minuten doorkoken.
Vermeng de maïzena met het kopje water.
Zorg dat alle klonten er uit zijn en voeg dit als laatste toe aan de saus.
Laat alles nog even 5 minuten zachtjes door pruttelen en klaar is de saus.
Bron: eigen recept